Menu

Sklizeň čaje

Doba sklizně a kvalita lístků mají samozřejmě zásadní rozhodující vliv na kvalitu hotového čaje. Dříve se sklízelo způsobem označovaným jako P+1 (sklízel se poslední nerozvinutý pupen a jeden připojený list) Pekoe+1, tento způsob upadl téměř v zapomění. Vzácně je používán současně se sklizní pouhých pupenů, při přípravě výjimečných bílých a zelených čajů.

V dnešní době je čaj sklízen způsobem P+2, sklízejí se pupeny se dvěma lístky, je to nejčastější způsob kvalitní sklizně. Jsou i další existující způsoby sklizně a to P+3, P+4 a více, ty, ale směřují k výrobě čaje horší kvality, protože právě v jemných (vyšších) výhoncích, (lístcích) je zkoncentrována především vůně a životní síla čajovníku.

 

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Předvolby soukromí

Naše společnost Prodejcaje.cz s.r.o., IČO 07791658 používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s využíváním cookies a předáváním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Objednat