Díky japonskému zelenému práškovému čaji...
Polovina roku je pryč, v nenávratnu a je tady červenec a s ním i začátek odpočívání, kdy se bude více cestovat, více chodit ven do přírody, nejspíš proběhne i více návštěv. Ale ať už budete kdekoliv je fajn začít den dobrou snídaní...
Proč si nepřipravit třeba zrovna omeletu, která je jiná, barevnější, přesto výborná. A to díky japonskému práškovému čaji Matcha, který má v tomto pro nás tradičním pokrmu zásadní roli. Tak proč si ji nepřipravit netradičně.
Postup přípravy se zas až tak od tradiční přípravy neliší.
Připravte si
- dostatečný počet vajíček, nejlépe domácích, na osobu 2-3
- cibuli nebo případně jarní cibulku
- smetanu 2-3 polévkové lžíce
- sůl
- pepř v té lepší variantě, v mlýnku. Čerstvě umletý pepř nemá chybu.
- další ingrediencí může být šunka /tu jsem použil já/ nebo slanina.
Pokud si ji ještě před přidáním na omeletu orestujete, chuť bude výraznější.
- zelený práškový čaj Matcha
- pažitku
- je možné posypat i zelenou natí z jarní cibulky
Vypisovat tradiční postup přípravy u této barevnější verze, by bylo nejspíš podobné jako bych chtěl orla učit létat. Snad jen:
Po rozmíchání vajíček, do kterých vlijete přiměřeně smetany, navíc vlijte malé množství čaje Matcha, který si předem v misce s vodou ušleháním připravíte. Nejlepší je na to metlička na čaj Matcha.
/Při přípravě pro 1 čajopíjce ze 3 vajíček, Vám pro odměření dobře pomůže malá sklenička pro nalévání panáků, zhruba takový obsah stačí/. Pokud máte rádi více pažitky, vsypte ji ještě před tím, než smetanová vajíčka s Matchou vlijete na pánev. Osolte, opepřete a zamíchejte.
Posledním krokem je, už jen posypat hotovou omeletu se šunkou či slaninkou jarní cibulkou a pažitkou.
Pokud, ale máte svůj osvědčený postup přípravy, klidně připravujte podle něho, jen díky čaji Matcha bude omeleta jiná, barevnější, přesto výborná.
Dobrou chuť.