Zpět

Je jiná, barevnější, přesto výborná...

Přidáno: 13. 7. 2016 12:54:39 Počet shlédnutí: 266

13 Červenec 2016

Díky japonskému zelenému práškovému čaji...

Je jiná, barevnější, přesto výborná...

Polovina roku je pryč, v nenávratnu a je tady červenec a s ním i začátek odpočívání, kdy se bude více cestovat, více chodit ven do přírody, nejspíš proběhne i více návštěv. Ale ať už budete kdekoliv je fajn začít den dobrou snídaní...

Proč si nepřipravit třeba zrovna omeletu, která je jiná, barevnější, přesto výborná. A to díky japonskému práškovému čaji Matcha, který má v tomto pro nás tradičním pokrmu zásadní roli. Tak proč si ji nepřipravit netradičně.

Postup přípravy se zas až tak od tradiční přípravy neliší.

Připravte si

- dostatečný počet vajíček, nejlépe domácích, na osobu 2-3

- cibuli nebo případně jarní cibulku

- smetanu 2-3 polévkové lžíce

- sůl

- pepř v té lepší variantě, v mlýnku. Čerstvě umletý pepř nemá chybu.

- další ingrediencí může být šunka /tu jsem použil já/ nebo slanina.

Pokud si ji ještě před přidáním na omeletu orestujete, chuť bude výraznější.

- zelený práškový čaj Matcha

- pažitku

- je možné posypat i zelenou natí z jarní cibulky

Vypisovat tradiční postup přípravy u této barevnější verze, by bylo nejspíš podobné jako bych chtěl orla učit létat. Snad jen:

Po rozmíchání vajíček, do kterých vlijete přiměřeně smetany, navíc vlijte malé množství čaje Matcha, který si předem v misce s vodou ušleháním připravíte. Nejlepší je na to metlička na čaj Matcha.

/Při přípravě pro 1 čajopíjce ze 3 vajíček, Vám pro odměření dobře pomůže malá sklenička pro nalévání panáků, zhruba takový obsah stačí/. Pokud máte rádi více pažitky, vsypte ji ještě před tím, než smetanová vajíčka s Matchou vlijete na pánev. Osolte, opepřete a zamíchejte.

Posledním krokem je, už jen posypat hotovou omeletu se šunkou či slaninkou jarní cibulkou a pažitkou.

Pokud, ale máte svůj osvědčený postup přípravy, klidně připravujte podle něho, jen díky čaji Matcha bude omeleta jiná, barevnější, přesto výborná.

Dobrou chuť.

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info