Lapacho není jen o energii a síle...
Přidáno 20. 2. 2017 14:41:17 Počet shlédnutí 1301
Postupně si našel cestu i k nám...
Krásný den,
moc se o něm nemluví, přesto mnozí vědí, že existuje i když ho neochutnali.
Ano, je to...
...nečaj jménem Lapacho, který si postupně našel cestu k širší veřejnosti a i ortodoxní čajopíjcové si ho z času na čas dají. Přitom v krajině svého původu se pije po staletí. Největšími konzumenty Lapacha, než se dostalo i k nám, byly ale mnohem dříve indiánské kmeny...A ač už jedni názývají strom ze kterého se získává Lapacho jako strom života, jiný jako strom bohů, nám to vadit nemusí... Přináší nám mnoho dobrého, co náš organismus potřebuje...
Již mnohem dříve bylo Lapacho součástí tradiční medicíny v latinské Americe. Někteří vědci se toho hned chytili, bádali aby po čase přišli na to, proč je Lapacho tak důležité pro zdravý a spokojený život...
Co to v vlastně Lapacho je?
Je to strom Tabebuita serratifolia ze kterého se získává vnitřní kůra.
A ta nám pomáhá a přináší pozitivní, pro zdraví prospěšné účinky!
Pomáhá předcházet řadě potíží. Především:
- Stimuluje imunitní systém
- Má pozitivní vliv na játra a ledviny
- Podporuje trávení
- Povzbuzuje látkovou výměnu
- Vhodné po chemoterapii
- Podporuje odolnost organismu. Uklidňuje v případě podráždění
- Ovlivňuje krevní tlak
- Působí proti nespavosti. Pozitivně ovlivňuje zdravý spánek
- Pomáhá s prokrvením i jemných cév, což je dobré prosrdce
- Odstraňuje z těla nejrůznější nečistoty jako např. těžké kovy
- Umrtvuje některé druhy plísní a bakterií, které způsobují nemoci
- Pomáhá léčit disharmonie výměny látek v těle
- Posiluje srdce a krevní oběh
- Odstraňuje chudokrevnost
- Má pozitivní účinky na léčení leukémie
- Zamezuje vytváření otoků
- Normalizuje výměnu cukrů.
- Posiluje a normalizuje činnost sexuálních orgánů
- Snižuje bolest, pomáhá na migrénu
- Léčí vyrážky a zahnisaná místa
- Pomáhá při léčbě zánětů
- Působí močopůdně
- Aktivuje přirozenou funkci potních žláz.
Co je dobré o Lapachu vědět.
Je to přírodní produkt, který nemá vedlejší účinky, nezatěžuje tělo, proto ho můžete užívat i při nemoci. Působí proti horečce a nachlazení, ale i proti zánětlivým procesům a řadě bolestí.. Má specifickou, jemnou chuť a právě proto je Lapacho vnímáno lidmi velmi pozitivně.
Bylo o něm vyprávěno mnoho příběhů. Pro zajímavost.
Brazilský lékař se rozhodnul na základě jistých studií, aplikovat právě Lapacho na vyléčení bratra, který trpěl rakovinou. Rozhodnul se tak, protože veškerá jiná pomoc a snaha rakovinu vyléčit selhávala. A povedlo se. Proto i nadále indikoval Lapacho i dalším pacientům, popularita se najednou zvedla tak, že se o účinky proti rakovině začala zajímat i brazilská vláda. Možná i právě díky tomu Lapacho prošlo mnoha výzkumy, dnes se doporučuje pacientům i po chemoterapii...
A jak se Lapacho vlastně připravuje?
Jeho příprava je snadná, ale nepřipravuje se tím, že si ho jen zalijete.
Pro přípravu není vhodné používat hliníkové nádobí!
Připravte si 1litr vody, uvařte ho na bod varu a vsypejte do něho 4 lžíčky Lapacha,/nebo 1 polévkovou lžíci/ povařte ještě 5 minut. Odstavte a nechte tak jak to je louhovat ještě dalších 15-20 minut. Sceďte a podávejte.
Denní doporučená dávka je mezi 2-3 šálků 0,2 dl až po dva litry, nicméně pokud i tuto dávku překročíte, z vlastní zkušenosti vím, že se nic nestane.
Pro většinu lidí má příjemnou chuť i vůni, připomínající vanilku. Pije se buď teplý nebo studený. Pro sladší chuť je možné si ho mírně přisladit medem.
A protože se mi právě po uvaření dolouhovalo Lapacho jdu si ho také vychutnat...
Mějte krásný den. Ivan Semančík