Zpět

Teplota vody pro přípravu sypaného čaje.

Přidáno: 12. 3. 2016 13:43:25 Počet shlédnutí: 526

12 Březen 2016

Proč se nechává voda projít varem?

Pro vychutnání šálku dobrého čaje je třeba nejen si připravit vhodný čaj, který vám po vylouhování čaje poskytne nálev výtečné chutě a vůně, ale především při přípravě zvolit správnou teplotu vody, která se pro různé čaje liší. Každý čaj je zaléván vodou o různé teplotě. Je, ale důležité před přípravou čaje nechat vodu vždy projít varem, tím se zbaví nežádoucích látek. Teploty vody pro přípravu u druhů čajů jsou následující:

ČERNÉ ČAJE 100°C
ČERNÉ ČAJE AROMATIZOVANÉ 100°C
ZELENÉ ČAJE 70-90°C
ZELENÉ ČAJE AROMATIZOVANÉ 70-80°C
MATCHA 70-90°C
BÍLÉ ČAJE 85-95°C
ŽLUTÉ ČAJE 80°C
ČAJOVÉ SKVOSTY V NABÍDCE 70-80°C
OOLONGY 80-90°C
OVOCNÉ ČAJE 100°C
ROOIBOSY 100°C

Pro přesnější orientaci je u každého čaje v nabídce zmíněna teplota vody pro přípravu čaje.

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info