Zelený čínský listový čaj z provincie Chun mee. Nefritově zbarvené lístky, dávají čirý, světle žlutý vydatný nálev, hladké chuti.
Víte, že? Již mnoho let se těší velké oblibě u zahraničních návštěvníků kteří navštíví Čínu. Tento čaj byl pojmenován podle tvaru zpracovaných lístků. Výrobní proces vyžaduje mimořádnou zručnost, neboť lístky se svinují do správného tvaru při vhodné teplotě a po náležitou dobu ručně. Výtečný samotný nebo s mátou jako osvěžující nápoj po celý den.
Připravte si zalitím vodou o teplotě 70°C v poměru 1,5dl na 1 čajovou lžičku, pokud čaj louhujeme v konvici pak navíc 1 lžičku na konvici.
Louhujte 3-4min. Poté přeceďte. Druhý nálev je výraznější, plnější. Jako by si už od prvního zalití, říkal o zalití druhé.
Nový komentář