Osvěžující chuť, nálev rudé barvy, ve kterém je cítit medové aroma nebo sladká a ořechová chuť. Za to vše vděčíme Jihoafrickému keři Čajovci kapskému, který roste na malém území Cederbergu v provincii Západní Kapsko. Je to jediné místo, kde se pěstuje a kde je vyráběn.
Ideální přírodní alternativa dietního nápoje pro těhotné ženy | Vhodý také pro děti, neobsahuje kofein | Má v sobě nízký obsah tříslovin, proto v něm nenajdete hořkost | Obsahuje minerální látky a stopové prvky | Vhodný pro celodenní i noční popíjení.
Protože nemá nic společného s klasickým čajovníkem, nepatří do skupiny pravých čajů, proto bývá pojmenováván jako nečaj.
Nejvíce oblíbený byl a je v Jižní Africe a to především proto, že je dobrý a organismu přináší jen to zdravé co v sobě má. Postupem času si získal zaslouženou pozornost i mimo svojí domovinu a nejen v Evropě.
Překvapí i jeho další využití.
Své místo si našel i v gastronomii a to jako přísada do omáček | Výborný s ovocnými džusy, kterým ubere na ostrosti a dodá jim svoji specifickou chuť.
Jak si Rooibos nejlépe připravít?
Zalitím vroucí vodou v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud budete připravovat v koncvici, přidejte navíc 1 lžičku.
Zalijte | Louhujte 5 minut | V jednom nálevu | Po vylouhování přeceďte.