Wayusa ve variantě jemně mletého prášku.
Vyniká čerstvou chutí s ovocno-bylinkovými tóny.
Bez složek způsobujících hořkost nebo trpkost.
Vhodná pro snadnou a rychlou přípravu zalitím.
Do 2dl šálku nasypte 1 kávou lžičku mleté wayusy, zalijte vroucí vodou, zamíchejte a nechte cca 4 min odstát. Není potřeba cedit, wayusový prášek vytvoří na dně sedlinu.
Jak se zpracovává „zelená wayusa"? Nejprve je potřeba rychlou změnou teploty zabránit přirozené oxidaci a fermentaci čerstvě sklizených lístků, čehož se docílí jejich krátkým spařením. Pak následuje pozvolní sušení s minimálním přístupem světla. Při tomto způsobu zpracování zůstává zachováno maximální množství živin a účinných složek. Zelená wayusa je tou nejlepší volbou, pokud hledáte opravdu silné povzbuzení. Chuť zelené wayusy je jemně čerstvá, svěží a bylinná.
Nový komentář