Popis
Vypadalo to, že na ní příjde řada vždy až po své známější sestře cesmíně, přitom stejně roste, je stejně zpracovávaná, chutná téměř stejně a přeci stejná není. Možná právě pro svojí odlišnost v chuti, je nyní vyhledávanější zajímavostí, která i šálek čajopíjcův nenechá prázdný, i přes to, že je její velmi blízkou příbuznou právě Cesmína paraguayská, ze které se připravuje Yerba Mate. Vychutnejte si výluh připravovaný již po tisíce let z listů Ilex Guayusa, rostoucí v amazonském deštném pralese. Nejen její zelená jemně mletá varianta vás přeneste v chutích a vůních o něco dále.
Wayusa ve variantě jemně mletého prášku.
Vyniká čerstvou chutí s ovocno-bylinkovými tóny. Přináší energii bez složek způsobujících hořkost nebo trpkost. Vhodná pro snadnou a rychlou přípravu zalitím.
Do 2dl šálku nasypte 1 kávou lžičku mleté wayusy, zalijte vroucí vodou, zamíchejte a nechte cca 4 min odstát. Není potřeba cedit, wayusový prášek vytvoří na dně sedlinu.
Jak se zpracovává „zelená wayusa"? Nejprve je potřeba rychlou změnou teploty zabránit přirozené oxidaci a fermentaci čerstvě sklizených lístků, čehož se docílí jejich krátkým spařením. Pak následuje pozvolní sušení s minimálním přístupem světla. Při tomto způsobu zpracování zůstává zachováno maximální množství živin a účinných složek. Zelená wayusa je tou nejlepší volbou, pokud hledáte opravdu silné povzbuzení. Chuť zelené wayusy je jemně čerstvá, svěží a bylinná.
WAYUSA ZELENÁ JEMNĚ MLETÁ
75 Kč