Popis
Čerstvé čajové lístky pro výrobu tohoto čaje pocházejí z horské oblasti Nigozeti, která leží na úpatí Kavkazu v regionu Chiatura v nadmořské výšce 800-900 metrů, kde má pěstování čaje poměrně dlouhou tradici. Ochmýřené lístky nabídnou jemný, světle žlutý nálev, ve kterém můžete objevit nasládlou chuť v tónech lučních květů, nektaru nebo lesního maliníku. Vůně je velmi jemná květnatá. Zpracovávané jsou s velkou láskou a řemeslnou zručností gruzínských pěstitelů. Produkce tohoto čaje není velká, ročně se vyrobí pouze omezené množství.
Při vaření čaje se zaměřte především na množství čaje, teplotu vody a dobu louhování. 1 čajovou lžičku tohoto bílého čaje doporučujeme louhovat 4 až 5 minut, ve vodě o teplotě 80-90°C k poměru 1,5dl vody. Pro dosažení nejlepší chuti používejte pokud možno čerstvou měkkou vodu, kterou nechte vždy projít varem, tím ji zbavíte nežádoucích látek, pokud v sobě voda nějaké má. Po převaření počkejte zhruba 5 minut než voda zchladne. Snažte se čaj nelouhovat déle, než je nutné, protože byste z lístků získali nežádoucí hořkost. Pokud chcete silnější nálev, nemusíte čaj louhovat déle, stačí použít více čaje, ke stejnému poměru vody. Po prvním nálevu si čajové lístky zalijte znovu v nálevu druhém!
Zalijte vodou o teplotě 80-90°C, louhujte 4-5 minut, ve 4 nálevech. Po vylouhování přeceďte.
BÍLÝ GRUZÍNSKÝ ČAJ
73 Kč