Popis
Na keňských čajových plantážích byly vysázeny čajovníky z indického Assamu, ale postupem času se z nich vytvořila nová, specifická odrúda čajovníku, díky které vzniknul i tento čaj. Mimořádně elegantní černý (zlatý) vysokohorský čaj s lehce ovocnými, citronovými tóny v chuti s nádechem sladu. Při prvním pohledu uvidíte pravidelně svinuté, tenké lístky s jemnými zlatými špičkami, které dávají vzniku oranžovohnědého nálevu.
Jak si nejlépe čaj připravíte.
Věříme, že čaj by se měl vařit podle vaší osobní chuti. Proto u čaje uvádíme doporučenou dobu louhování, ale neváhejte experimentovat! Při vaření čaje se zaměřte především na množství čaje, teplotu vody a dobu louhování. Čaj si přípravíte zalitím vroucí vodou v poměru 1,5dl na 1 čajovou lžičku, pokud čaj louhujete v konvici přidejte navíc 1 lžičku na konvici nebo použijte Inteligentní čajník. Tento černý čaj Keňa doporučujeme louhovat 3 - 5 minut ve vodě zahřáté k bodu varu, 100°C. Pro dosažení nejlepší chuti používejte pokud možno čerstvou vodu a vyhněte se převaření. Snažte se čaj nelouhovat déle, než je nutné, protože byste z lístků získali nežádoucí hořkost. Pokud chcete silnější čaj, nemusíte ho louhovat déle, jen použijte více čaje ke stejnému poměru vody.
Zalijte, louhujte 3 - 4 minuty v jednom nálevu. Poté přeceďte.
ČERNÝ (ZLATÝ) ČAJ KEŇA OP 1
64 Kč