Popis
Černý čistý sypaný čaj procesovaný úpravou listu C.T.C
Malé drobné kuličky hnědé barvy nabídnou po zalití tmavě červenohnědý silnější nálev, který je v chuti sladký, lehce dřevnatý s lehkou svíravostí. Ve vůni převládá dřevnatost až nasládlost. Čaj si můžete připravovat stejně jako v Ugandě a to s cukrem a citronem nebo také s mlékem. Velmi dobrá volba pro ranní nastartování i pro celodenní popíjení.
Původ: Mabale, Uganga.
Jak si nejlépe čaj připravíte.
Věříme, že čaj by se měl vařit podle vaší osobní chuti. Proto u čaje uvádíme doporučenou dobu louhování, ale neváhejte experimentovat! Při vaření čaje se zaměřte především na množství čaje, teplotu vody a dobu louhování. Čaj si přípravíte zalitím vroucí vodou v poměru 1,5dl na 1 čajovou lžičku, pokud čaj louhujete v konvici přidejte navíc 1 lžičku na konvici nebo použijte Inteligentní čajník. Tento černý ugandský čaj doporučujeme louhovat 2-5 minut ve vodě zahřáté k bodu varu, 100°C. Pro dosažení nejlepší chuti používejte pokud možno čerstvou vodu a vyhněte se převaření. Snažte se čaj nelouhovat déle, než je nutné, protože byste z lístků získali nežádoucí hořkost. Pokud chcete silnější čaj, nemusíte ho louhovat déle, jen použijte více čaje ke stejnému poměru vody.
Zalijte 100°C, louhujte 2-5 minut. V jednom nálevu.
Vjemy chutě a tóny
Kategorie: | Z UGANDY |
PŮVOD ČAJE: | Uganda |
KVALITA LISTU: | C.T.C. |
INTENZITA: |
![]() |
TRPKOST: |
![]() |
MNOŽSTVÍ TEINU: |
![]() |
KVALITA: |
![]() |
POČET NÁLEVŮ: |
![]() |

UGANDA ČERNÝ ČAJ C.T.C.
100 Kč