Popis
Čaj pocházející z rodinné čajové plantáže rodiny Nguyen nacházející se v provincii Thai Nguyen z vesnice Tân Cương na severu Vietnamu. Je to nejslavnější oblast pro pěstování čaje ve Vietnamu. Díky bohaté, živinami nabité půdě a stabilnímu klimatu, je zajištěn optimální růst kvalitních čajových keřů. Rodina na své dvou hektarové plantáži, pěstuje a pečlivě ručně sklízí a zpracovává každý list už po generace. Jejich poctivá práce a osobitý přístup dělá proto tento čaj tak výjimečný. Čaj nabídne velmi kvalitní čistý jantarově zlatý nálev, komplexní plnou, výraznou chuť, s jemnou citrusovou notou bez hořkosti. Vůně je svěží, lehce citrusová. Díky nižšímu obsahu kofeinu je povzbuzující a nezatěžuje organismus. Vhodný pro odpolední a večerní popíjení.
Tento vietnamský zelený čaj obsahuje vitamíny A, B, B12, C a důležité minerály jako je draslík, vápník nebo fluor. Bohatý na antioxidanty, může přispět ke snížení rizika chronických onemocnění, podpoře metabolismu, a zlepšení funkce mozku. Dále pomáhá snižovat stres a zlepšovat náladu díky obsahu aminokyseliny L-theanin.
Farmáři rodina Nguyen ručně vybírají nejlepší listy dle velikosti a tvaru. Tyto listy jsou pečlivě sklizeny, aby se neovlivnila jejich kvalita. Po sklizni procházejí mechanickými procesy oxidace, fixace a tvarování. Finální pražení listů na dřevěném uhlí či elektrickém ohni dodává čaji jeho jedinečnou chuť a aroma. Všechny klíčové kroky jsou prováděny ručně, což zajišťuje vysokou kvalitu a unikátnost našeho čaje. Výsledkem je exkluzivní produkt pro skutečné milovníky čaje, kde každá dávka vyžaduje osobní přístup a pečlivou přípravu.
Upozornění: Délka louhování čaje určuje jeho chuť. Začněte s doporučenou dobou a ochutnejte. Pro silnější chuť přidejte více lístků, použijte teplejší vodu nebo prodlužte louhování. Experimentujte, aby jste našli tu pravou chuť. Doporučuje se pít 2-3 šálky zeleného čaje denně pro zdravotní přínosy, ale vyvarujte se pití před spaním, aby nedošlo k narušení spánku.
Jak si nejlépe čaj Thai Nguyen připravíte.
Věříme, že čaj by se měl vařit podle vaší osobní chuti. Proto u čaje uvádíme doporučenou dobu louhování, ale neváhejte experimentovat! Při vaření čaje se zaměřte především na množství čaje, teplotu vody a dobu louhování. Čaj si přípravíte tradiční přípravou zalitím zchladlou vodou v poměru 1,5dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici nebo používáte Inteligentní čajník přidejte navíc 1 lžičku. Tento zelený čaj doporučujeme louhovat 2-4 minuty ve vodě o teplotě 80°C. Pro dosažení nejlepší chuti používejte pokud možno čerstvou měkkou vodu a vyhněte se opakovanému převaření. Snažte se čaj nelouhovat déle, než je nutné, protože byste z lístků získali nežádoucí hořkost. Pokud chcete silnější čaj, nemusíte čaj louhovat déle, jen použijte více čaje ke stejnému poměru vody.
Vjemy chutě a tóny
Kategorie: | Z VIETNAMU |
DRUH ČAJE: | Sypaný |
PŮVOD ČAJE: | Vietnam |
KVALITA LISTU: | OP |
INTENZITA: |
![]() |
TRPKOST: |
![]() |
MNOŽSTVÍ TEINU: |
![]() |
KVALITA: |
![]() |
POČET NÁLEVŮ: |
![]() |

THAI NGUYEN RODINNÝ VIETNAMSKÝ ZELENÝ ČAJ
55 Kč