ZELENÉ SYPANÉ ČAJE
Zelený čaj ztělesňuje tisíce let čajové tradice. Jsou známé různé způsoby pražení a napařování, mnoho metod připrav, ale vždy se při výrobě myslí na to, aby byly lístky čaje vždy čerstvé.
V Číně je proces oxidace čaje přerušen pražením. Čaj tím získá jemný nádech pražené vůně. Tradiční medicína Dálného východu považuje zelený čaj za lék na mnoho tělesných i psychických potíží. Dnes víme, že tento vysoce ceněný účinek je v neposlední řadě způsoben, díky kombinaci jeho účinných látek kofeinu a katechinu. To zajišťuje, že je stimulována především mysl a nikoliv krevní oběh.
V Japonsku se kvalitní druhy zeleného čaje připravují z čajovníků, které jsou zastiňovány, tím se napomáhá pomalejšímu růstu čajových lístků, které v sobě mají více obohacujících látek, živin a chutí.
Pro zelený čaj je charakteristická zelenožlutá barva.
Seznam medicínského působení, které je zelenému čaji přisuzováno, je dlouhý.
Nicméně pokud shrneme pozitivní účinky zeleného čaje na lidské zdraví, zjistíme - že je také zdrojem antioxidantů, které mají protirakovinové účinky, podporují zdravý imunitní systém. Pomáhá jako prevence proti civilizačním chorobám. Posiluje imunitu. Pomáhá nám proti stárnutí.
Zelený čaj má v sobě mnoho pozitivních účinků pro lidské zdraví, více se dozvíte v článku Zelený čaj a nejen jeho účinky TADY.
Pro správnou přípravu zelených čajů je důležité před přípravou čaje nechat vodu vždy projít varem, tím se zbaví nežádoucích látek. Pokud není k dispozici teploměr pro přípravu čaje. Nechte po projití varem vodu odstát zhruba 5-8 minut. Postupem času si, ale sami najdete vhodný postup, který vám bude nejlépe vyhovovat a chuť vašeho čaje bude pro vás to pravé.
Pro správnou přípravu zeleného čaje zalévejte čaj vodou o teplotě 70-90°
Ke každé objednávce nad 1000 Kč Vám přibalíme 100g čaje ZDARMA! |
-
KAGOSHIMA SENCHA YUTAKAMIDORI
Svěží vůně s bohatou plnou travnatou komplexní povzbuzující chutí.
od 77 Kč