Zpět

Proč o ní všichni tak mluví?

Přidáno: 27. 4. 2016 13:14:34 Počet shlédnutí: 397

27 Duben 2016

Nejen při popíjení Vám přinese příjemnou specifickou chuť.

Proč o ní všichni tak mluví?

Dobrou společnost při aktivním pohybu Vám může dělat japonský zelený čaj Matcha.

Proč o ní všichni tak mluví?

- protože je to unikátní čaj, který se přizpůsobil dnešní moderní době
/ jde o velmi starý nápoj /.
- v souvislosti se zájmem společnosti o zdravý životní styl se těší čím dál větší oblibě, pro své účinky, pro svoji specifickou příjemnou chuť.
- dá se vychutnat i jiným způsobem než jen popíjením, přidáním do jídla.
/ pokrmu tím dodáte krásnou zelenou barvu a lehkou čajovou chuť /.
- stále více je používána také při přípravě míchaných nápojů, limonád ale i
při přípravě zmrzliny nebo různých druhů dezertů.

Jestliže stále nejste přesvědčeni a váháte Matchu VYZKOUŠET, tak vězte, že není jen chutná, ale také zdraví prospěšná. Vykazuje antibakteriální účinky a má příznivý vliv na trávení. Díky Aminokyselině L-Theanin si v čaji vychutnáváme lahodnou chuť, pomáhá také redukovat stres. Nejvíce opěvované jsou v čaji obsažené katechiny - látky s významnou antioxidační kapacitou. Tyto specifické katechiny (EGCG) dokáží redukovat volné radikály, které mohou způsobovat nevratné změny v organismu. Především rakovinové bujení. Pro představu - Matcha má díky EGCG 17x vyšší antioxidační kapacitu než borůvky a 26x vyšší než acai.

5 důvodů proč ji zařadit do svého jídelníčku.

1. RYCHLEJŠÍ SPALOVÁNÍ KALORIÍ A ÚBYTEK HMOTNOSTI
Má se za to, že popíjením čaje Matcha se zrychlí metabolismus, což také přispívá k rychlejšímu a účinnějšímu spalování tuků. Ideální je pokud se kombinuje s fyzickou aktivitou. Třeba před cvičením tak nastartujete své fitness aktivity.

2. SNÍŽENÍ HLADINY CHOLESTEROLU
Je prokázáno, že katechiny obsažené v Matche snižují hladinu cholesterolu u lidí, kteří ji pravidelně zařadili do svého jídelníčku.

3. VÍCE ENERGIE A MÉNĚ STRESU
Matcha je plná L - theaninu, což je aminokyselina, o které je známo, že zvyšuje aktivitu alfa vln v mozku a má vliv na zvýšení produkce dvou látek zlepšujících náladu - dopaminu a serotoninu. Navíc pomáhá relaxaci a uvolnění stresu. L - theanin funguje v souladu s obsahem kofeinu v Matche, čímž zbystřuje mozkovou aktivitu bez stresové zátěže.

4. VNITŘNÍ OČISTA TĚLA - DETOX
Díky vysoké hladině chlorofylu v čajových lístcích je Matcha neuvěřitelným očišťovacím prostředkem, schopným odstranit těžké kovy a chemikálie uvězněné v organismu.

5. SNÍŽENÍ RIZIKA RAKOVINY
EGCG (EPIGALLOCATECHIN GALLATE), který tvoří téměř 60% katechinu v Matche, je obecně uznáván jako účinný prostředek v boji proti rakovině.

Připravte si z čaje Matcha:

CHEESCAKE

Na přípravu korpusu budete potřebovat:
250 g sušenek typu Bebe, 125 g změklého másla.

Pro připravení náplně:
600 g krémového sýra, 200 g zakysané smetany, 2 žloutky, špetku citrónové kůry, 2 vanilkové cukry, 150 g moučkového cukru, 2 lžíce Matcha.

Pak už stačí sušenky jen rozmixovat / nadrtit / a spolu s máslem vypracovat těsto, které do formy vyložené pečícím papírem opatrně natlačte, aby bylo rovnoměrně rozložené a dejte do chladu. Mezitím si připravte náplň. Sýr, zakysanou smetanu, citrónovou kůru, matchu a většinu cukru vyšlehejte do hladka. Žloutky s trochou cukru vyšlehejte do světlé pěny a přimíchejte do sýrové hmoty.

Následně nalijte náplň na vychlazený korpus a vložte do vyhřáté trouby na 160°C na cca 30 minut. Po upečení by se měl cheescake uprostřed lehce třást jako puding. Vychlaďte nejlépe do druhého dne.

MATCHA LIMONÁDU

Na přípravu budete potřebovat:

2 g Matchy, bezinkový nebo citrónový sirup dle chuti, 3 dcl perlivé vody, plátky citrónu a větvičku máty na ozdobu.

Všechny suroviny důkladně protřepte, vychlaďte. Při podávání můžete vložit ještě několik kostek ledu. Skleničku při servírování můžete ozdobit ovocem. Kousek plátku kiwi rozřízněte do poloviny a nasaďte na sklenici. 

NEBO MATCHA ZMRZLINU

Na přípravu budete potřebovat:

3 čerstvá vejce, 100 g cukru krystal, 200 ml smetany ke šlehání, 2 polévkové lžíce práškového japonského čaje Matcha, přibližně 2 polévkové lžíce horké vody (o teplotě 80°C). 

Čaj Matcha smíchejte s trochou cukru, přidejte horkou vodu a důkladně promíchejte. V misce si rozšlehejte vejce, ke kterému postupně přidejte asi 50 g cukru. V další misce vyšlehejte vychlazenou smetanu ke šlehání s cukrem do husté šlehačky. Matcha směs důkladně smíchejte s vaječnou pěnou. Ušlehanou šlehačku a Matcha směs jemně smíchejte. Vložte na 4 - 5 hodin do mrazáku. Podávejte s ovocem, ozdobené kouskem máty.

Dobrou chuť.

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info