Pět zlatých pravidel přípravy

1. Připravte si váš čaj a vhodní čajník. Do varné konvice nalejte čerstvou vodu a přiveďte vodu k varu.

2. Před tím, než voda již téměř vře nalejte trochu vody do čajníku. Můžete vodou v čajníku zakroužit nebo jen nalít a po chvilce vylijte. Vodu pro přípravu čaje nenechte bublat příliš dlouho.

3. Do čajníku případně do spařovače nasypejte jednu lžičku lístků na šálek (množství můžete přizpůsobit podle své chuťi a druhu čaje).

4. Vroucí vodou zalijte lístky v konvici. Při přípravě, zeleného, bílého, žlutého čaje přelijte lístky vodou o teplotě 70-95°C.

5. Přikryjte čajník pokličkou a nechte stanovenou dobu louhovat ( podle druhu čaje). Používáte-li spařovač, vyjměte jej z konvice, jakmile nálev dosáhne požadované síly, případně nálev pokud čaj louhujete přímo v čajníku, přelijte do jiné připravené předehřáté nádoby, jiného čajníku, konvice. Proto, aby vám čaj nezhořkl. Množství lístků, teplota vody, doba louhování, je uvedena na čajovém obalu.
 

 

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info