Zpracování čaje metodou CTC

V indickém assamu se velké množství čaje zpracovává metodou  CTC 

Pro čaje zpracovávané metodou CTC (Crushing/Drcení Tearing/Trhání  Curling/Rolování) není třeba pečlivá sklizeň, běžně jsou používány i starší lístky, které rostou na čajovém keříku níže. Při zpracování jsou všechny lístky dokonale rozdrceny, rozmělněny na kaši. Na první pohled to může vypadat tak, že se zpracuje vše co je k dispozici, vše co tam spadne to se zpracuje. Není tomu tak. I při výrobě čaje tímto postupem, je proces výroby kontrolován. Spíše jde o tak trošku jiný způsob výroby čaje. Čaje v konečné podobě poznáte na první pohled. Již zmíněná čajová kaše je v pozdějším stádiu výroby zpracována do drobných granulek. Takto vyrobené čaje jsou v nálevu hutnější, vůně čaje bývá aromatičtější. Čaje CTC jsou ideální volbou pro ranní a dopolední popíjení.

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info