Výborný čínský zelený čaj, ovoněný jasmínovými květy.
Jeden z nejlepších zelených jasmínových čajů!
Krásně vonící jasmínové květy se sbírají ráno, kdy jsou ještě svěží a přes den se uloží do chladu, aby se příliš nerozvinuly.
Jakmile se večer začnou otevírat, navrší se na hromadu vedle surového zeleného čaje v přesně stanoveném poměru | Lístky vstřebají vůni asi za 4 hodiny | U běžných kategorií se čajové lístky promíchají třikrát, u vyšších ( u této) až sedmkrát | Proces trvá přes měsíc.
Čaj je vhodný proti průjmům.
Vhodný pro celodenní popíjení, k snídani nebo odpolední svačině. Vhodný po jídle silné chuti, jako jsou ryby a plody moře.
Tento zelený jasmín je výraznější oproti zelenému Jasmínu ze Srí Lanky.
Jasmín si zalévejte vodou o teplotě 70-80°C v poměru 1,5dl na 1 čajovou lžičku, pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžíci navíc na konvici.
Pro vychutnání jasmín nesmíte moc přelouhovat | Pokud s jasmínem nemáte zkušenost při první přípravě si dávkování ještě snižte.
Louhujte 2-3min. | V jednom nálevu | Vylouhujte a zceďte.
Doporučuje se 1 nálev, můžete si však připravit i druhý nálev | U tohoto čaje je jemnější, plnější. Více do zeleného čaje chuť jasmínu ustupuje.