Ochutnávka černého čaje Keemun
Není tomu tak dlouho co se do nabídky vrátil čínský Keemun z provincie Anhui.
Už první přivonění a pohled na struktůru suchých čajových lístků upozornil na to, že jsou špičkové kvality. Jsou stejnoměrně svinuty do drobných jehliček. Po zalití v nálevu najdete dokonalou lahodnou chuť s typickým čokoládově zemitě medovým aromatem, které je charakteristické pro čínské černé (červené) čaje.
Černý čaj Keemun / Možnost připravit více nálevů
Čaj jsem si připravil klasickým způsobem. Vodu pro zalití si připravil ohřátím na elektrické plotýnce.
Při výpočtu dávkování jsem vycházel z čajového standardu 12,5g čaje na 1 litr vody.
Protože pro přípravu čaje používám Inteligentní čajník o obsahu 950ml nasypal jsem do něho 11,9g čaje. Čaj byl zalit vroucí vodou, louhoval jsem ho 3minuty.
Můžete také vycházet z dávkování 1 čajová lžička v poměru 1,5 dl vody. Pokud nemáte jak čaj přesně zvážit, není třeba se tím vyloženě stresovat. Čaj dávkujte podle své potřeby, chuti, přizpůsobte tomu pouze dobu louhování.
Hned po zalití čaje bylo cítít příjemné decentní sladší aroma s čokoládovým tónem. Čaj v chuti jemný, nálev bohatě hnědý s lehkou medovou chutí s lehkou zemitostí.
Černý čaj Keemun je dobrý pro snídaňový rozjezd na začátku dne, ale i pro popíjení kdykoliv během dne. Připravit si z něho můžete 3 nálevy. Výtečně doprovodí i zakončí mírně kořeněné jídlo.
Čaj hodnotím velmi dobře.
Černý čaj Keemun čajový list. Nálev čaje po vylouhování Čajový list po vylouhování.