Dva zelené čaje z jednoho čajového keře.

To je Matcha a Gyokuro.

To je Matcha a Gyokuro.

Věděli jste, že čaj Matcha a Gyokuro mají hodně společného?

Mají společný čajový keř, čajové lístky ze, kterých byly oba čaje vyprodukovány.

Jeden keř, přitom dva odlišné zelené čaje.  

Každý druh čaje je vždy něco jiného. Přitom výchozí surovinou pro vyprodukování čaje je keřík čajovníku Camellia sinensis nebo jeho klony. Nejznámější a nejvíce vyhledávané klony jsou čajovník čínský, assámský, indonéský. Z čajového keříku, případně z jeho klonů se vyráběji jak čaje zelené tak i čaje černé, žluté, bílé také oolongy, pu-erhy a kvetoucí čaje. Vždy si pěstitel nejdříve sám zvolí, vybere jaký druh čaje, bude z vybranného čajového keře vyrábět, produkovat.

Z čajových keříků je možné vyprodukovat více druhů čajů. Ale než se pěstitel dostane k samotné výrobě je třeba pro přípravu konkrétního čaje, zvolit čajový keř respektive odrůdu keře. Ten je vysazen. Po čase se lístky z vysazeného čajového keříku použijí pro výrobu čaje, který si pěstitel zvolí. Můžou to být čaj černý, zelený, žlutý, bílý, oolong nebo pu-erh nebo i čaj kvetoucí. Vše se odvíjí od procesu výroby. Ale není to tak vždy, že by se z jednoho keře dělalo, vyrábělo, produkovalo vždy jiný druh čaje.

Dva zelené čaje z jednoho čajového keře.

Z jednoho čajového keříku je možné připravit také dva odlišné zelené čaje. To je případ čaje Matcha a čaje Gyokuro.

Tyto čaje jsou pro svoji jedinečnou, výraznou a přitom specifickou vůni a chuť velmi oblíbené a vyhledávané. Jak ve své zemi původu v Japonsku tak i v České republice. Výroba těchto čajů je náročnější, proto i cena odpovídá kvalitě a je na místě.

Čaj Matcha Vám v chuti nejblíže přiblíží chuť mladé čerstvé okurky.

Naopak čaj Gyokuro Vás pekvapí krásnými plochmi zašpičatělými smaragdově zelenými lístky, v hladkém světlejším nálevu.

A protože čaj Matcha i čaj Gyokuro si svoji pozornost právem zaslouží najdete je také v nabídce.

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info