Příběh čaje 2

 

Čínu a její rituály. Přípravy čajů /Oolong, Lung ching, Pu-erh,

zeleného čaje a.../, vám přiblíží zase Příběh čaje 2.

V 11 minutě 37 sekundě se podívejte na přípravu grogu.

 

 

Pro přípravu teplého alkoholického grogu

z černého čaje budete potřebovat:

 

-  Kvalitní med 1,5 až 2cl. Množství záleží na vaší chuti.

-  Skořici nalámanou na menší kousky.

-  Poloviční lžíčku hřebíčků.

-  Čerstvou šťávu z 1 čtvrtky limetky, případně z citrónu.

-  Z pomeranče si ukrojte podlouhlou širší spirálu,

    to proto, aby se z ní do nápoje přenesl, vylouhoval citrusový olej/.

-   Starší kvalitní kubánský rum.

-   Černý čaj Earl grey nebo Ceylon /Vše zalijte co nejteplejším čajem to proto,

     aby se med dobře rozpustil a vše se dobře smíchalo.

-   Nakonec zalijte kvalitním 40% jamajským rumem, nešetřete.

    Pro efekt můžete zapálit.

 

   Recept a video na přípravu koktejlu s čajem Sencha najdete TADY.

 

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info